Honing Roger en FransIk heb reeds vanaf mijn jeugd aandacht voor al wat er leeft in de natuur, maar door een drukke beroeps- en politieke carrière ontbrak mij de tijd om daar veel mee bezig te zijn.

Ook de uitspraak van Albert Einstein dat de mensheid in gevaar is  en van honger zal omkomen als bijen zouden verdwijnen, maakte grote indruk op mij.

Nu ik vijf jaar geleden wat meer tijd kreeg en ik heel wat had gelezen over het boeiend leven van de honingbij heb ik besloten om imker te worden. Ik volgde een cursus voor beginnende imker en samen met een begeleidende coach ben ik in 2012 gestart met 2 bijenvolken. Ik heb mij ook meteen laten registreren bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen waarmee ik borg sta voor een juiste behandeling van de geproduceerde honing.

Dankzij de goede begeleiding an veel inzet ben ik ondertussen gegroeid tot 13 kasten. Ik heb het geluk dat mijn kasten in Tongerlo-Westerlo staan. Op korte afstand zijn de vele lindebomen aan de abdij langs de gewestweg en langs de Boerenkrijglaan een goede haakbron voor mijn bijen. Zij zijn dan ook de grondstof voor een echte Westelse Merodehoning.

De opgehaalde lindehoning wordt meestal begin juli uit de kasten gehaald nadat vooraf half mei de voorjaarshoning werd geoogst.

Het bewerken van de uitgehaalde honing gebeurt met grote zorg en volgens de strenge regels van het Federaal Agentschap. Of het nu honing betreft voor eigen gebruik, voor mijn familie en vrienden of voor de verkoop, ik vind dat zulk een fantastisch product met al zijn eigenschappen voor onze gezondheid moet voldoen aan de strengste hygiënische voorwaarden.

Deze lindehoning heeft een fantastische smaak, is bovendien een rijke bron van gezonde voeding geproduceerd volgens strenge regels. het geeft bovendien een grote bescherming tegen tal van aandoeningen en ziektekiemen.

Op die manier wil ik, samen met mijn bijtjes, een bijdrage leveren voor de algemene voedselproductie. Ik wil ook voor mijn eigen gebruik en ook voor andere gebruikers een geweldig smakelijk en gezond product maken. Ik geniet bovendien elke dag van het boeiende leven van de honingbij.

Roger Vrindts
ImkerContactgegevens
Roger Vrindts
roger.vrindts@skynet.beHoning Roger en Frans

Waar kan je producten van Honing Roger en Frans bestellen?


Leveren

Thuislevering dinsdag avond

- dinsdag 22 juni 18:00-21:00 (Postcodes 2230, 2260)Afhalen

De Kleine Boer

Guldensporenlaan 12
2260 Westerlo, België

De zalen van Chiro en Scouts Westerlo.


- dinsdag 22 juni 16:00-19:00